Az önarcmasszázs volt a téma a Fem3 Café-ban.

Az arcon lévő  izmok – mimikai izmok és rágóizmok – állapota nagyban befolyásolja a megjelenésünket is. Ha az izmok túl feszültek, bekeményednek, vagy épp túl lazák és nincs tartásuk, attól arcunk nyúzottnak, öregnek, ráncosnak látszik. A legtöbb ember arcán ráadásul mindkét dolog előfordul, az arc egyik része feszült más része tónustalan, ernyedt. Ha felületesen vizsgáljuk, azt hihetjük, hogy a bőrünk a probléma okozója, de ez nem így van. 

Az arc speciális mélyizom masszázsával harmonizálhatjuk az arcon lévő izmokat, ezzel hamar érhetünk el látványos eredményt. A teljes és tartós hatásért sokat kell dolgoznunk de van néhány trükk amivel akár pár perc alatt is felfrissíthetjük a megjelenésünket, üde, friss és ragyogó arcot varázsolhatunk magunknak a stresszes munkanap végén az esti karácsonyi partira vagy a családi vacsorára. 

Az arcon vannak jellemzően problémás területek amitől látványosan fáradtnak és nyúzottnak látszunk: lógó, petyhüdt szemhéj, befeszült ajkak, megfeszült orcarész, orr melletti barázdák…

A lógó szemhéjon arcplasztika nélkül is lehet látványosan javítani. A homlokizomzat masszázsával erőt és tartást tudunk adni a homloknak ami megemeli az egész szemhéjat, a tekintet nyitottabbá válik, nagyobb lesz a szem. Még a smink is jobban érvényesül a szemen.

A száj körüli izmokat  masszázzsal felszabadítva természetesen telt ajkakat varázsolhatunk magunknak néhány mozdulattal.

Az orr melletti hosszanti mély barázdákat elhalványíthatjuk, megemelkedik az egész terület, fiatalosabbá válik az arc.

http://fem3.hu/musoraink/fem3cafe/22091_tegy-a-rancok-ellen-onarcmasszazzsal.html

A napi stressz következtében sokszor szorítjuk az állkapcsot, ami befeszül, akár begörcsöl, fájdalmat okoz és el is torzíthatja a megjelenést. Kifejezéstelenné, szomorúvá, szigorúvá teheti az arcot, alkattól függően. A masszázzsal felszabadítjuk a rágóizmokat így ezek a folyamatok visszafordíthatók. Könnyebbé válik a beszéd, az artikuláció és a mosoly is természetesebb és szebb lesz! Az arc vonala megemelkedik, fiatalosabb, szimmetrikusabb, szebb lesz.

Összefoglalva: A tekintet nyitottabbá válik, az orca rész felszabadul, a szigorú vonások ellágyulnak, az ajkak természetesen teltek lesznek. A bőr is élettel telibbé válik, telítődik oxigénnel, felgyorsulnak az arcon az anyagcsere folyamatok.

Tipp: A masszázs sokkal látványosabb ha elegendő vizet iszol!